Privacy

Via de webwinkel Discovery-Products.nl, een website van Discovery Products (hierna: DP) worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. DP acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Bij onze verwerking houdt Discovery Products zich aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat:

  • wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacy- en cookieverklaring;
  • wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • wij je eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om je persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist;
  • wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om je persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • wij je recht respecteren om je persoonsgegevens op je aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Discovery Products is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacy- en cookieverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden je aan deze zorgvuldig te lezen.

Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 16-05-2018.

Welke gegevens verwerken wij?

Bij het gebruik van onze website laat je bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Persoonsgegevens worden door ons via verschillende kanalen verzameld. Zo kun je bijvoorbeeld via onze website artikelen bestellen, waarbij wij je vragen om enkele persoonsgegevens aan ons te verstrekken om de bestelling af te ronden. Discovery Products verwerkt de volgende gegevens:

  • naam;
  • e-mailadres;
  • telefoonnummer;
  • adres;
  • bedrijfsnaam, kvk- en btw-nummer;

De bovenstaande gegevens zijn noodzakelijk om een account aan te maken en je bestelling te kunnen afhandelen.

Daarnaast verwerken wij:

  • Eventuele persoonsgegevens die je ons toestuurt in een e-mail, contactformulier of chatbericht;
  • Eventuele persoonsgegevens die je vermeldt in een beoordeling van onze webshop;

Waarvoor gebruiken wij jouw gegevens?

Wij gebruiken jouw gegevens voor de volgende doeleinden:

  • het aanmaken van een account;
  • het afhandelen van een bestelling (levering, betaling en contact);
  • het beantwoorden van vragen en verzoeken over onze producten;
  • het toesturen van een nieuwsbrief met informatie over onze producten;
  • het kunnen tonen van jouw beoordeling van onze webwinkel.

Discovery Products kan, indien je hiervoor toestemming hebt gegeven, per e-mail een nieuwsbrief toesturen. Bij iedere communicatie langs deze weg wordt een afmeldmogelijkheid opgenomen mocht je geen interesse meer hebben in onze nieuwsbrief.

Ontvangers van de gegevens

De door jou verstrekte gegevens worden aan derde partijen doorgegeven indien dit noodzakelijk is voor de levering van de door jou bestelde producten. Daarnaast geeft Discovery Products bijvoorbeeld je adresgegevens door aan PostNL om je bestelling te kunnen bezorgen. Je gegevens worden doorgegeven aan de volgende partijen:

  • bezorgdiensten;
  • betaaldienstverleners;
  • reviewplatforms voor webshops;
  • hostingproviders;

Verder zal Discovery Products de door jouw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken indien je hiervoor geen toestemming hebt gegeven, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de politie in het kader van fraudeonderzoek gegevens bij ons opvraagt. In dat geval is Discovery Products wettelijk verplicht deze gegevens af te geven.

Bewaartermijnen

Wanneer je een bestelling plaatst op onze website, bewaart Discovery Products je gegevens tot 4 jaar na het plaatsen van de laatste bestelling of langer indien wij de gegevens langer dienen te bewaren op grond van een wettelijke verplichting, zoals voor de Belastingdienst.

Wanneer je contact opneemt via een contactformulier, e-mail, Facebook, Twitter, WhatsApp of chatbericht, bewaart Discovery Products je gegevens zolang als nodig is om je vraag.

Wanneer je een reactie plaatst op een blogpost of een beoordeling plaats van onze webwinkel, wordt je reactie gepubliceerd en worden je gegevens bewaard totdat je de reactie of beoordeling verwijdert.

Cookies

Op onze website maken wij gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestand dat verstuurd wordt door een internetserver en dat wordt opgeslagen op je computer. Ook via derden die door ons zijn ingeschakeld worden cookies geplaatst. Wanneer je onze webwinkel voor het eerst bezoekt, wordt er een mededeling getoond waarin uitgelegd wordt waarom wij cookies gebruiken. Door op ‘akkoord’ te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.

Met derden die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies en applicaties. Toch heeft Discovery Products geen volledige controle op wat de aanbieders van deze applicaties zelf met de cookies doen wanneer zij deze uitlezen.

Beveiliging

Discovery Products neemt passende technische en organisatorische maatregelen om je gegevens te beschermen tegen verlies, en onrechtmatige verwerking zoals diefstal en onbevoegde inzage.

Discovery Products neemt de volgende beveiligingsmaatregelen:

  • toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord;
  • wij maken gebruik van beveiligde verbindingen waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je persoonsgegevens invoert;

Jouw rechten m.b.t. je persoonsgegevens

Je hebt de volgende rechten met betrekking tot je persoonsgegevens:

  • je kunt een verzoek indienen om inzage in de gegevens die we van je verwerken;
  • je kunt een overzicht, in een gangbaar formaat, opvragen van de gegevens die we van je verwerken;
  • je kunt een verzoek indienen tot correctie of verwijdering van de gegevens wanneer deze onjuist of niet (meer) relevant zijn.

Om deze rechten uit te kunnen oefenen, kun je contact met ons opnemen. Zie hiervoor de contactgegevens onder aan deze privacy- en cookieverklaring.

Heb je een klacht over hoe we met je gegevens omgaan, dan horen wij dit graag van je, maar je hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder (de Autoriteit Persoonsgegevens).

Websites van derden

Deze privacy- en cookieverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze webwinkel zijn verbonden. Discovery Products kan niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Wijziging privacy- en cookieverklaring

Discovery Products behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacy- en cookieverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacy- en cookieverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Contactgegevens

Discovery Products

Eenspan 19G, 3897 AL Zeewolde, Nederland

Telefoonnummer: 0367440710

E-mail: email@discovery-products.nl

Snel geleverd

Bestellingen die op werkdagen voor 16:00 uur zijn geplaatst, verzenden wij nog dezelfde dag (mits op voorraad). Je ontvangt jouw pakket dan doorgaans de eerstvolgende dag (m.u.v. zondagen). Bestellingen worden bezorgd door PostNL.

Veilig bestellen

Wij verwerken je gegevens zorgvuldig en gebruiken deze uitsluitend voor het verwerken van je bestelling. Betalen doe je veilig via iDeal. De betaling verloopt via de beveiligde betaalomgeving van Mollie.

Wij doen niet moeilijk over ruilen

Blijkt je aankoop toch niet helemaal aan je verwachtingen te voldoen? Geen zorgen, je kunt deze tot 30 dagen na ontvangst retour sturen. Je ontvangt het volledige aankoopbedrag dan binnen enkele werkdagen terug op je bankrekening.